Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

4 personen

Benodigdheden:

200 gram garnalen
5 vellen diepvries (filodeeg)
2 eetlepels olijfolie
125 ml slagroom
2 theelepels kerriepoeder
1 mespuntje zout
1 volle eetlepel mayonaise
50 gram waterkers

Zo maak je het klaar:

Laat het filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing op het pak ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar.

Vet 4 holtes van een muffinvorm of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte, of bakje een stapeltje deeg. Duw het deeg naar beneden zodat er een bakje ontstaat. Bak de deegbakjes in de oven in ± 10 minuten knapperig bruin. Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een beetje zout, mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. Schap de garnalen erin met daarop een flinke lepel kerrieroom.