Koolvis met kerriekrokant

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 witte boterhammen zonder kost
1 eetlepel kerrie
4 eetlepels geraspte jonge kaas
600 gram koolvisfilet ontdooid
1 eetlepel boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
300 gram broccoli in roosjes
200 gram peultjes of sugersnaps
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de boterhammen droog maar niet bruin in de broodrooster en verkruimel ze. Meng de broodkruimels met de kerrie en kaas. Dep de vis goed droog met keukenpapier en leg de stukken in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze rondom met zout en peper. Verdeel de kerriekruimels over de vis en druk goed aan. Verdeel de boter in kleine vlokjes over de kruimels. Bak de vis onder in de oven in ± 20 minuten gaar en mooi bruin. Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer de groenten beetgaar. Meng de olijfolie en basilicum door de groenten en serveer met de vis.