Koolvis in gerookte ham opgerold

4 personen

Benodigdheden:

4 grote plakken ham
600 gram koolvisfilet
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 theelepels citroenrasp
8 blaadjes salie
100 ml droge witte wijn
3 eetlepels koude boter

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ham op de snijplank en lig op het midden van de ham een stuk vis. Bestrooi de vis met zout, peper en citroenrasp. Vouw de ham er omheen en leg de pakjes met de naad naar onder in een ovenschaaltje. Giet de wijn er langs en verdeel 2 eetlepels boter over de ham.
Bak de ham in ± 15 minuten gaar en bruin. Neem ze uit de oven en houd ze warm onder aluminiumfolie. Zeef het stoofvocht oven een steelpan en verwarm het opnieuw. Breng het op smaak met zout, peper en citroenrasp.
Doe de laatste lepel boter erbij en laat de boter smelten.