Kabeljauw met roerbakgroente

4 personen

Benodigdheden:

4 eetlepels bloem
1 volle eetlepel shoarmakruiden
4 stukken kabeljauwfilet van 150 gram per stuk
5 eetlepels olie
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 eetlepel verse gemberwortel geraspt
250 gram winterwortel in plakjes
100 gram peultjes schoongemaakt
3 bosuitjes in stukken gesneden van ± 3 cm
3 eetlepels sojasaus

Zo maak je het klaar:

Meng de bloem en de shoarma kruiden en wentel de stukken kabeljauw erdoor
Verhit ½ eetlepels olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op matig hoog vuur in ± 10 minuten bruin en gaar.
Roerbak de knoflook en gember even in een wok in 2½ eetlepels hete olie
Schep de wortel, peultjes en bosui erdoor en roerbak de groente in ± 5 minuten beetgaar.
Schep de sojasaus erdoor en warm de groente nog even door.
Schep de groente op vier borden en leg de kabeljauw erop.

Lekker met rijst.