Kabeljauw met roerbakgroente
4 personen
Benodigdheden:
4 |
eetlepels bloem |
1 |
volle eetlepel shoarmakruiden |
4 |
stukken kabeljauwfilet van 150 gram per stuk |
5 |
eetlepels olie |
2 |
teentjes knoflook gesnipperd |
1 |
eetlepel verse gemberwortel geraspt |
250 |
gram winterwortel in plakjes |
100 |
gram peultjes schoongemaakt |
3 |
bosuitjes in stukken gesneden van ± 3 cm |
3 |
eetlepels sojasaus |
Zo maak je het klaar:
Meng de bloem en de shoarma kruiden en wentel de stukken kabeljauw erdoor
Verhit ½ eetlepels olie in een koekenpan en bak de kabeljauw op matig hoog vuur in ± 10 minuten bruin en gaar.
Roerbak de knoflook en gember even in een wok in 2½ eetlepels hete olie
Schep de wortel, peultjes en bosui erdoor en roerbak de groente in ± 5 minuten beetgaar.
Schep de sojasaus erdoor en warm de groente nog even door.
Schep de groente op vier borden en leg de kabeljauw erop.
Lekker met rijst.
|