Kabeljauw uit de oven

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

800 gram Toscaanse aardappelpartjes
5 eetlepels olijfolie
1 courgette in dikke gehalveerde plakken
1 rode ui grof gesnipperd
5 tomaten in vieren
400 gram kabeljauwfilet uit de diepvries

Zo maak je het klaar: 

Schep de Toscaanse aardappelpartjes in een ovenschaal om met 3 eetlepels olijfolie. Zet de schaal in de koude oven en schakel deze in op 225 °C. Bak ze, vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, 15-20 minuten. Neem de aardappeltjes uit de oven. Meng de courgette, de ui en de tomaten door de aardappelen. Smeer de stukken kabeljauw rondom in met de rest van de olijfolie, bestrooi ze met wat zout en peper en leg ze op het aardappel-groentemengsel in de ovenschaal. Bak de schotel in de oven in 25-30 minuten gaar. Verdeel de ovenschotel over 4 borden.