Kabeljauw met sinaasappel en olijven

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

2 sinaasappels
600 gram kabeljauwfilet
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
50 gram boter
500 gram winterwortel of bospeen, in dunne plakken of linten
1 eetlepel honing
2 eetlepels gehakte peterselie
100 gram groene of zwarte olijven zonder pit, in plakjes
2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de sinaasappels schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen of verdeel de vruchten in dunne plakken en vang het sap op. Druppel sinaasappelsap over de visfilets, verdeel de rasp erover en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter. Voeg de wortel toe en de hing en stoof dit 5 minuutjes zachtjes. Schep de wortel met de helft van de peterselie in een lage ovenschaal. Leg de kabeljauw erop en verdeel daarover de sinaasappel en de olijven. Sprenkel er olijfolie over en gaar het gerecht ± 12 minuten in het midden van de oven. Strooi voor het serveren de rest van de peterselie erover. Lekker met gebakken krieltjes.