Kabeljauw met wortelpuree

2 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

100 gram witte wilde rijst
eetlepels roerbakolie
ui gesnipperd
teentje knoflook gesnipperd
300 gram winterpeen in bokjes
250 gram kabeljauwfilet in vier gelijken stukken
½ zakje verse koriander

Zo maak je het klaar:

Rijst gaarkoken volgens aanwijzing op verpakking. In pan olie verhitten en ui en knoflook zachtjes bakken. Wortel 3 minuten meebakken, dan 50 ml water en wat zout toevoegen. Wortel afgedekt in 15 minuten op laag vuur gaar stoven. Vis inwrijven met zout en royaal citroenpeper erboven malen. Vis in magnetronschaal leggen en afgedekt 5 minuten in magnetron verwarmen op 500 watt. Daarna 5 minuten laten nagaren. Vis in 8-10 minuten gaar stomen in stoompan kan ook. Met staafmixer of in keukenmachine wortel met stoofvocht pureren. Helft van koriander door puree roeren en op smaak brengen met zout en peper. Gare rijst in 2 kopjes scheppen, goed aandrukken en elk boven bord keren. Wortelpuree over twee borden verdelen en vis erop leggen. Rest van koriander erover strooien.