Kabeljauwfilet in groenkorst

4 personen

Benodigdheden:

600 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels losgeklopt ei
2 eetlepels slagroom
50 gram prei
50 gram wortel
50 gram ui
2 eetlepels fijngehakte peterselie
50 gram gesmolten boter
12 vastkokende aardappelen
25 gram boter
2 eetlepels bieslook
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Snij de prei, wortel en ui met een scherp mes in zeer fijne blokjes. Voeg daarna de peterselie toe en breng het groentemengsel op smaak met peper en zout.

Houd ± 150 gram kabeljauw apart en verdeel de rest in 4 gelijke stukken. Draai de 150 gram kabeljauw samen met het ei en de slagroom in een keukenmachine snel tot een fijne massa. Kruid de overige stukken vis met peper en zout en besmeer ze met het kabeljauw slagroommengsel. Haal de kabeljauw vervolgens aan beide zijde door het fijngesneden groentemengsel. Laat de kabeljauw daarna ± 10 minuten rusten in de koelkast.

Leg de kabeljauw daarna op een bakplaat bedekt met vetvrij papier en ingesmeerd met de helft van de gesmolten boter. Besprenkel het geheel met de overige gesmolten boter en zet het gerecht daarna ± 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Kook intussen de aardappelen gaar met wat zout. Giet ze daarna af en schud ze om met een klontje boter en bieslook.

Neem de vis uit de oven en verdeel deze voorzichtig over de voorverwarmde borden. Schep het braadvocht over de vis en schep de aardappelen rondom. Serveer meteen.