Ovenschotel met visfilet Normandië

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

400 gram visfilet Normandië
500 gram vastkokende aardappels geschild
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje grof zeezout
1 ui in dunne halve ringen
3 eetlepels olijfolie
300 gram mini trostomaatjes gehalveerd
½ citroen in schijven
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de vis uit de verpakking. Snijd de aardappelen in plakken van ½ cm en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi ze met een theelepel grof zout en wat versgemalen peper, de uiringen en de olijfolie.

Schep alles goed om. Leg de tomaatjes en visfilet op de aardappelschijven en bak circa 40 minuten midden in de oven tot het geheel mooi bruin en gaar is. Garneer het gerecht met de parten citroen en de gehakte peterselie.