Pikante makreelmousse

8 personen

Benodigdheden:

1 pakje gerookte makreel
100 gram verse roomkaas naturel (monchou)
2 stengels bleekselderij
½ limoen uitgeperst
2 eetlepels sambal badjak
1 stokbrood
4 eetlepels olie

Zo maak je het klaar:

Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken.

Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. op smaak brengen met limoensap, ½ eetlepel sambal, en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in de koelkast bewaren.

Ovengrill voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in het midden van de oven schuiven. Sneetjes in ± 2 minuten aan beide kanten goudbruin en knapperig roosteren. toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.

Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen.Op elk toastje mespunt sambal scheppen.