Pikante vis met rijst en salade

4 personen

Benodigdheden:

300 gram witte rijst
2 rode paprika’s
350 gram yellowfin sole filet
½ bakje boemboe rode curry
5 eetlepels olie
2 eetlepels natuurazijn
1 komkommer
75 gram rucola

Zo maak je het klaar:

Maak de paprika schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in smalle repen. Kook de rijst samen met de helft van de paprika volgens de aanwijzing op de verpakking. Wrijf de visfilet in met 1 eetlepel curry. Verhit de koekenpan en bak de visfilet in beide kanten in ± 4 minuten tot ze gaar zijn.

Maak de komkommer schoon en snij deze in reepjes. Klop een dressing van 1 eetlepel curry, azijn, 3 eetlepels olie. Meng de tweede paprika, komkommer en sla door de dressing.

Neem de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Giet de rijst met de paprika af. Schenk nog 1 eetlepel olie in de pan en voeg de rest van de boemboe toe en roerbak hierin de rijst nog eens 3 minuten.