Provençaalse tonijnschotel
4 personen
(hoofdgerecht) 
 
Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
400 gram sperziebonen
4 eetlepels olijfolie
5 tomaten in partjes
150 gram knoflookolijven
2 blikjes tonijnstukken in water
2 theelepels gedroogde dille

Zo maak je het klaar:

 
Schil de aardappelen en kook ze in het water met zout in 20 minuten gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de sperziebonen en de tomaat 5 minuten. Voeg de olijven toe en schep de tonijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout en schep dit in een ovenschaal.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de olie en wat kookvocht met de stamper tot puree.

Voeg de dille en peper en zout toe naar smaak. Verdeel de puree over de groente en tomaat. Bak in ± 25 minuten goudbruin.