Schelvispakketje met courgette

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

800 gram vastkokende aardappelen schoongeboend
1 courgette in dunne plakjes
300 gram schelvisfilet
50 gram kruidenboter
100 ml droge witte wijn
1 eetlepels olie
1 ui gesnipperd
450 gram sperziebonen uit de diepvries

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in het water met zout en in 20 minuten gaar.
Knip ondertussen 4 stukken aluminiumfolie van ± 25 cm en verdeel de courgette, vis en boter erover. Bestrooi met peper naar smaak. Voeg de folie iets omhoog en schenk de wijn erbij in de pakketjes. Vouw losjes maar goed dicht. Leg ze op de bakplaat en gaar de vis in ± 15 minuten in de oven.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui in 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak dit in ± 5 minuten beetgaar. Breng het op smaak met zout en peper. Leg de pakketjes op de borden en schep er de sperziebonen bij. Serveer met de aardappelen.