|
Spaanse mosselen
2 personen
Benodigdheden:
2 |
kilo panklare mosselen |
3 |
teentjes knoflook in partjes |
1 |
rode paprika in blokjes |
4 |
eetlepels fijngehakte peterselie |
2 |
theelepels pittige paprikapoeder |
1 |
mespuntje versgemalen peper |
3 |
eetlepels olijfolie |
Zo maak je het klaar:
Spoel de mosselen onder koud water schoon. Controleer bij openstaande schelpen of ze weer van zelf dicht gaan, anders moet u deze weggooien. Leg de mosselen in een grote pan.
Verdeel de knoflook, paprika en peterselie over de mosselen.
Strooi de paprikapoeder erover en strooi de zwarte peper er door.
Sprenkel tot slot de olijfolie erover
Smoor de mosselen afgedekt in ± 8 minuten op matig hoog vuur gaar. Als het gaar is staan alle schelpen open.
Serveer de mosselen met stokbrood en een salade van tomaat met sperziebonen.
|