Tonijn op zijn Amerikaans

4 personen

Benodigdheden:

600 gram tonijn (moot)
30 gram gerookt spek
½ groene paprika
1 teentje knoflook
200 gram tomatensaus
1 eetlepel citroensap
1 theelepel worcestershiresaus
1 theelepel suiker
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout

Zo maak je het klaar:

Snijd de tonijn in blokjes, het spek in reepjes en bak het spek op een zacht vuurtje. Doe de reepjes gesneden paprika, de geperste knoflook erbij en laat het 5 minuten sudderen. Dan de tomatensaus erbij, worcestershiresaus, de suiker, zout en peper. Laat dit nog eens 5 minuten sudderen. Na afkoelen, de stukjes tonijn erin leggen en gedurende een ± 1 uur marineren.

Neem dan de tonijn uit de pan en gril de stukjes vis gedurende 5 tot 6 minuten aan alle kanten. Zeef de saus en warm het even op. Schik de tonijn op een schaal en giet de saus erover.