Tomaten gevuld met zalm

4 personen

Benodigdheden:

4 grote vleestomaten
1 mespuntje zout
10 olijven zonder pit
1 ui
2 eetlepels kappertjes
1 theelepel gedroogde tijm
3 eetlepels mayonaise
100 gram belegen geraspte kaas
1 mespuntje versgemalen peper
400 gram zalm uit een blikje

Zo maak je het klaar:

Snij aan de bovenzijde de kapjes van de tomaten af. Hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en zet ze met de opening naar beneden weg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de olijven in kleine stukjes of hak deze fijn. Maak de ui schoon en snipper deze.
Haal de zalm uit de blikjes en maak deze schoon.
Doe de zalm in een schaal en meng hierbij de olijven, ui, kappertjes, tijm, mayonaise, zout, peper, de helft van de kaas door..

Schep de vulling in de tomaten en zet ze naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi er de rest van de kaas over. Zet het gerecht ± 15 minuten in de oven.