Tonijn in bladerdeeg met broccoli

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 blikjes tonijnmoot in water
1 blikje maïskorrels
1 zakje bosuitjes in ringen
2 theelepels paprikapoeder pikant
2 eieren losgeklopt
8 plakjes roomboter bladerdeeg

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de tonijn met een vork los in een kom. Voeg de maïs, de bosui, paprikapoeder en 1 ei toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
 
Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover, laat 1 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand met een beetje water en dek het tonijnmengsel af met de overige 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan met een vork en bestrijk de bovenzijde met de rest van het ei. Bak de pakketjes in ± 25 minuten van in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Kook ondertussen de broccoli in ± 4 minuten beetgaar. Neem de pakketjes uit de oven en serveer ze met de broccoli