Tonijn in bladerdeeg met broccoli
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
2 |
blikjes tonijnmoot in water |
1 |
blikje maïskorrels |
1 |
zakje bosuitjes in ringen |
2 |
theelepels paprikapoeder pikant |
2 |
eieren losgeklopt |
8 |
plakjes roomboter bladerdeeg |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de tonijn met een vork los in een kom. Voeg de maïs, de bosui, paprikapoeder en 1 ei toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het tonijnmengsel erover, laat 1 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand met een beetje water en dek het tonijnmengsel af met de overige 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan met een vork en bestrijk de bovenzijde met de rest van het ei. Bak de pakketjes in ± 25 minuten van in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de broccoli in ± 4 minuten beetgaar. Neem de pakketjes uit de oven en serveer ze met de broccoli
|