Tonijnsteak met pepersaus

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 pakken tonijnsteak
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
15 gram tijm
4 eetlepels olijfolie
250 gram verse tagliatelle met kruiden
2 cupjes pepersaus

Zo maak je het klaar: 

Vis laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 220 °C. Aubergine, courgette en paprika schoonmaken en in vrij grote stukken snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tijmblaadjes van steeltjes halen. Groenten, ui, knoflook, tijm, 3 eetlepels olijfolie en naar smaak zout en peper in ruime ovenschaal of braadslede mengen. In hete oven 15 minuten roosteren. Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tonijnsteaks met rest olijfolie en zout naar smaak inwrijven. Tonijnsteaks in hete grillpan aan beide kanten 2 minuten grillen. Pepersaus volgens aanwijzingen op verpakking verwarmen. Pasta op 4 borden scheppen. Groenten erop scheppen. Tonijn op groenten leggen en saus erover verdelen.