Tilapia met doperwtjes en rijst
4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 pak gele rijst
1 pak doperwtjes extra fijn
15 gram munt
3 bosuitjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1 bakje taugé
2 blikjes tilapia in currysaus

Zo maak je het klaar:
 
Rijst bereiden volgens aanwijzing op de verpakking.
Doperwtjes in ruim kokend water met zout naar smaak in ± 10 minuten gaarkoken. Afgieten en terug in de pan doen.
Ondertussen blaadjes van munttakjes trekken. Kleine apart houden en grote in zeer smalle reepjes snijden. Apart houden.
Bosuitjes ook het groen schuin in smalle ringen snijden.
Olie in koekenpan verhitten. Hierin helft bosuitjes 2 minuten bakken. helft van de taugé en muntreepjes 1 minuut meebakken. Aan de doperwtjes toevoegen
Tilapia in stukjes verdelen en met saus door doperwtjes scheppen en 2 minuten doorwarmen. Naar smaak zout en peper toevoegen, Rest taugé, bosuitjes en muntblaadjes erdoor mengen.

Rijst over 4 borden verdelen. Tilapia met doperwtjes erop scheppen en met taugémengsel bestrooien.