Urker vispalet met peterseliesaus

4 personen

Benodigdheden:

400 gram zalmfilet ontdooit
400 gram kabeljauw ontdooit
1 citroen alleen het sap ervan
100 ml rode wijn
1 gesnipperd sjalotje
400 ml kookroom
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram boter in blokjes gesneden
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Dep de vis droog en besprenkel deze met citroensap. Laat dit even intrekken.

Laat voor de saus de witte wijn met het gesnipperde sjalotje tot 2/3 inkoken. Giet de kookroom erbij en laat de saus inkoken tot deze licht gebonden is.

Bak de vis in hete olie in enkele minuten licht aan en gaar zonder dat deze bruin wordt. Klop de boterklontjes in gedeeltes door de saus. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de peterselie erdoor.

Giet een spiegel van de saus op de borden en leg daarop de vis.