Visburger met paprikasalsa
 
Benodigdheden:
 

500 gram tonijnsteak
2 teentjes knoflook
1 theelepel tabasco
6 eetlepels gehakte koriander
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel citroensap
2 aubergines
1 rode peper
2 rode paprika’s
1 eetlepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn
4 pitabroodjes

Zo maak je het klaar:
 
Meng de tonijn met de helft van de uitgeperste knoflook. Tabasco, 2 eetlepels koriander, 1 eetlepel olijfolie, citroensap, zout en peper. Verdeel het mengsel in vier gelijke burger en zet deze in de koeling.
Snij de aubergines in de lengte in plakjes. Bestrijk deze met olijfolie en rooster ze aan beide kanten tot dat ze lichtbruin zijn.
Hak de rode peper fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie, voeg de knoflook toe, honing, peper. Schep de rode peper en paprika erdoor.
Laat dit alles in ± 5 minuten gaar worden met een deksel op de pan.
Giet nu de azijn en de rest van de koriander erdoor.
Bak de tonijnburgers in de rest van de olie in ±  2 minuten per kant gaar.

Halveer de broodjes, verdeel er een beetje saus over. Leg de hamburgers er op en de aubergines ernaast.