Visstoofpot met groene kruiden

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

600 gram kabeljauwfilet
1 citroen
100 gram magere gerookte spekblokjes
1 ui
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 prei
1 teentje knoflook
2 eetlepels peterselie
1 theelepel verse tijm
400 gram vleestomaten
200 ml witte wijn
250 ml visbouillon
250 gram vastkokende aardappelen
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout

Zo maak je het klaar:
 
Dep de vis droog en snij deze in stukken. Maak de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil af. Snij de citroen door de helft, de ene helft perst u uit en de andere helft snijdt u in dikke plakken.
Bak de spekblokjes  ± 3 minuten in een stoofpan. Schep ze uit de pan. Pel de ui en snipper deze. Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Pers de knoflook uit.
Voeg de olie bij het bakvet van de spekjes en fruit hierin de ui, prei en knoflook
Maak de tomaten schoon, ontvel ze en snij deze in blokjes
Voeg het citroensap, de groene kruiden fijngesneden, vleestomaten, wijn en de visbouillon en breng alles aan de kook.
Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Meng de aardappelen erdoor en leg de vis erbij. Laat het geheel nu ± 15 minuten gaar worden.

Voeg zout en peper toe voor de smaak. Leg de plakken citroen op de vis.