Vis lasagne met prei

6 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

100 gram boter
75 gram bloem
1 liter visbouillon van tablet
½ bakje dille fijngesneden
4 preien gewassen
1 bakje mascarpone (zachte roomkaas)
pak lasagne verdi (groene lasagnebladeren)
375 gram kabeljauwfilet ontdooid
100 gram gerookte zalm
250 gram roze garnalen

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt voor de bechamelsaus 75 gram boter in de pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 minuten garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 10 minuten koken. Roer regelmatig. Voeg de dille toe en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de prei in halve ringen. Verhit met de rest van de boter in de koekenpan en bak de prei in 3 minuten op een laag vuur. Meng de mascarpone erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met de lasagnebladeren en 1/3 van de prei. Bedek met lasagnebladen, kabeljauwfilet. Peper en zout naar smaak en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak ± 40 minuten in de oven.

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet ‘m nog niet in de oven: doe dit pas de dag zelf. Bewaar de lasagne afgedekt in de koelkast.