Vis en kruidige aardappelen
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
800 |
gram kruimige aardappelen schoongeboend |
5 |
eetlepels olijfolie |
400 |
gram kibbeling uit de diepvries |
1 |
Chinese kool in reepjes |
1 |
theelepel kerriepoeder |
1½ |
zakje overheerlijk lenteui & knoflook (kruidenmix van Verstegen) |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappelen met 3 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelen gaar in ± 25 minuten in het midden van de oven.
Leg ondertussen de bevroren kibbeling in de ovenschaal. Zet de schaal na 10 minuten onder de aardappelen in de oven en bak de kibbeling in 15 minuten gaar.
Verhit na 5 minuten de rest van de olie in een wok en voeg de kool toe. Bestrooi de Chinese kool met kerriepoeder en peper en zout en roerbak dit in ± 8 minuten beetgaar. Verdeel de kibbeling over de 4 borden en bestrooi de gebakken aardappelen met de kruidenmix.
Serveer de kool erbij.
|