Visspies met koolsalade

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 zak ovenfrites
300 gram witte kool
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
500 gram koolvisfilet
1 courgette in blokjes
2 rode uien in partjes
1 theelepel gedroogde oregano

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de frites in ± 20 minuten volgens de aanwijzing op de verpakking goudbruin en krokant. Meng de witte kool met 2 eetlepels olie, de azijn, peper en zout naar smaak.
Snij de vis in blokjes. Meng de rest van de olie, courgette, de ui, de oregano en peper en zout goed op smaak. Rijg de vis en de groente aan saté prikkers.
Verhit de grillpa  en gril de souvlaki in ± 6 minuten gaar. Keer het regelmatig.

Verdeel de souvlaki over 4 borden en schep er de koolsalade bij. Serveer de frietjes