Visburgers met spitskoolsalade en aardappeltjes uit de oven

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

800 gram aardappelen, schoongeboend en in stukjes van ± 3 cm
4 eetlepels olijfolie
1 kleine spitskool
½ sinaasappel sap en rasp ervan
1 theelepel mosterd
3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
300 gram visfilet (koolvis of tilapia)
1 ei gesplitst
2 volkoren beschuiten verkruimeld

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de aardappelen in een braadslede om met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie. Rooster ze in ± 25 minuten gaar. Schep ze regelmatig om.

Snijd de kool in vieren, verwijder de harde stronk en schaaf de kwart in dunne reepjes. Klop een dressing van sinaasappelsap, mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels bieslook en zout en peper. Schep de kool erdoor Laat de salade 10 minuten staan. Pureer de vis met de eierdooier, 1 theelepel zout en peper  naar smaak. Schep de sinaasappelrasp en 1 eetlepel bieslook erdoor. vorm het mengsel tot 4 burgers. Wentel ze door het eiwit en daarna door het beschuitkruim. Bak de burgers sin een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie in 10 minuten gaar. Serveer de visburgers met de aardappeltjes en spitskoolsalade.