|
Visburgers met spitskoolsalade en aardappeltjes uit de oven
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
800 |
gram aardappelen, schoongeboend en in stukjes van ± 3 cm |
4 |
eetlepels olijfolie |
1 |
kleine spitskool |
½ |
sinaasappel sap en rasp ervan |
1 |
theelepel mosterd |
3 |
eetlepels bieslook, fijngeknipt |
300 |
gram visfilet (koolvis of tilapia) |
1 |
ei gesplitst |
2 |
volkoren beschuiten verkruimeld |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de aardappelen in een braadslede om met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie. Rooster ze in ± 25 minuten gaar. Schep ze regelmatig om.
Snijd de kool in vieren, verwijder de harde stronk en schaaf de kwart in dunne reepjes. Klop een dressing van sinaasappelsap, mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels bieslook en zout en peper. Schep de kool erdoor Laat de salade 10 minuten staan. Pureer de vis met de eierdooier, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Schep de sinaasappelrasp en 1 eetlepel bieslook erdoor. vorm het mengsel tot 4 burgers. Wentel ze door het eiwit en daarna door het beschuitkruim. Bak de burgers sin een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie in 10 minuten gaar. Serveer de visburgers met de aardappeltjes en spitskoolsalade.
|