Visrolletjes met pancetta

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

4 tilapiafilets, diepvries (ontdooid)
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
2 eetlepels. bloem
puntpaprika’s
1 eetlepel olijfolie
200  gram pancetta of ontbijtspekplakjes
1⁄2 bosje basilicum
50  gram boter
100 ml witte wijn

Zo maak je het klaar: 

Dep de vis aan beide kanten goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Wentel ze door de bloem en schud goed af. Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in lange repen.Verwarm de olijfolie en bak de paprikarepen op middelhoge stand ± 5 minuten om en om. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg op elke visfilet een paar repen paprika en rol de filets op. Leg steeds 3 plakjes pancetta bij elkaar en leg hierop een paar blaadjes basilicum. Leg hierop een visrolletje en vouw de pancetta eromheen. Leg de rolletjes in een ovenschaaltje en verdeel de boter en wijn erlangs. Bak de rolletjes in ± 20 minuten gaar en knapperig.