Vissticks met tuinbonen en kerriepuree

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

1 kilo kruimige kokende aardappels geschild en in blokjes
1 mespuntje zout
200 gram magere gerookte spekblokjes
600 gram tuinbonen
1 eetlepel gehakte tijm
2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
12 vissticks
1 eetlepel kerriepoeder
50 ml melk
1 klontje boter
1 mespuntje versgemalen peper

Zo maak je het klaar:


Kook de aardappels met zout in 10-12 minuten gaar.

Bak de spekblokjes krokant in een droge hete pan. Stoof de tuinbonen samen met de tijm, de spekblokjes en het spekvet zachtjes met deksel gedurende 10-12 minuten. Verhit de olie en bak hierin de vissticks goudbruin. Stamp intussen de aardappels met melk, kerriepoeder, boter en peper tot een luchtige puree. Serveer deze met de vissticks en tuinbonen.