|
Vissticks met tuinbonen en kerriepuree
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
kilo kruimige kokende aardappels geschild en in blokjes |
1 |
mespuntje zout |
200 |
gram magere gerookte spekblokjes |
600 |
gram tuinbonen |
1 |
eetlepel gehakte tijm |
2 |
eetlepels olijfolie of zonnebloemolie |
12 |
vissticks |
1 |
eetlepel kerriepoeder |
50 |
ml melk |
1 |
klontje boter |
1 |
mespuntje versgemalen peper |
Zo maak je het klaar:
Kook de aardappels met zout in 10-12 minuten gaar.
Bak de spekblokjes krokant in een droge hete pan. Stoof de tuinbonen samen met de tijm, de spekblokjes en het spekvet zachtjes met deksel gedurende 10-12 minuten. Verhit de olie en bak hierin de vissticks goudbruin. Stamp intussen de aardappels met melk, kerriepoeder, boter en peper tot een luchtige puree. Serveer deze met de vissticks en tuinbonen.
|