Vissticks met citroenmayo

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

400 gram aardappelpartjes met schil uit de diepvries
1 fles zonnebloemolie
400 gram koolvis uit de diepvries
1 ei
50 gram bloem
½ pakje beschuitpaneermeel
2 broccoli
8 eetlepels mayonaise met citroen

Zo maak je het klaar:
 
Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelpartjes over bakplaat verdelen en in ± 20 minuten bruinbakken. In diepe (frituur)pan 3/4 olie verhitten tot 175 °C. Bevroren stukken visfilet in

4 gelijke brede repen snijden. Ei in diep bord loskloppen met 1 eetlepel water, 1 1/2 theelepel  zout en peper naar smaak. Bloem op groot plat bord scheppen. Paneermeel op ander groot bord strooien. Repen vis eerst door ei dan door bloem en als laatste door paneermeel halen. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stronkjes in plakjes snijden. In grote pan met kokend water in 6-8 min. gaarkoken. Afgieten. Ondertussen vissticks in 4 porties goudbruin en knapperig frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Vissticks over 4 borden verdelen, citroenmayonaise, broccoli en aardappelpartjes ernaast scheppen.