Zalm nuggets met preistamppot

4 personen
 
Benodigdheden: 

1 kilo kruimige aardappelen
25 gram boter
750 gram prei in ringen
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 ml bruisend mineraalwater
500 gram wilde zalmfilet
300 ml olijfolie

Zo maak je het klaar:

 
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in een pan met water en zout in ± 20 minuten gaar. Smelt de boter in een koekenpan en bak de prei 4 minuten. Laat de prei niet te donker worden.
Zeef 100 gram bakmeel met een ½ halve theelepel zout boven een kom. Schenk er geleidelijk het mineraalwater bij en klop het met een garde tot een beslag tot dikte van yoghurt. Zee de rest van de bakmeel boven een bord. Dep de filets droog met keukenpapier, Snij e in stukjes van 3 bij 3 cm en bestrooi ze met zout en peper.
 
Verhit de olie in een koekenpan, zorg dat de bodem met een ½ cm olie bedekt is. Haal de zalm door de bakmeel en vervolgens door het beslag.
Bak de nuggets in porties in de olie in 2 minuten per kant goudbruin Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Giet de aardappel af en van het kookvocht op. Stamp de aardappel met het kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de prei erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.