|
Zeeuwse mosselpan
4 personen
Benodigdheden:
3 |
kilo mosselen |
200 |
ml donker bier |
25 |
gram boter |
2 |
laurierblaadjes |
2 |
uien |
2 |
eetlepels bladselderij |
2 |
eetlepels peterselie |
1 |
prei |
1 |
mespuntje versgemalen peper |
Zo maak je het klaar:
Controleer de mosselen en verwijder de kapotte mosselen.
Snij de ui in kleine stukjes. Maak de prei school en snij deze in ringen. Maak de peterselie schoon en hak deze. Maak de bladselderie schoon en snij deze grof.
Breng het bier met de boter, laurierblaadjes, ui, bladselderij, peterselie, prei en peper aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze circa 5 minuten op een hoge stand tot ze open zijn. Schut ze halverwege de kooktijd even om.
Serveer ze in een pan en schep ze op de borden samen met de groente.
|