Zeeuwse mosselen
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
2 |
bakken mosselen |
250 |
gram winterpeen geschild |
2 |
preien gewassen |
50 |
gram boter |
1 |
ui in parten |
250 |
ml witte wijn |
20 |
gram platte peterselie |
Zo maak je het klaar:
Spoel de mosselen om in ruim koud water. Verwijder beschadigde schelpen, deze zijn niet goed. Laat de mosselen in het water liggen.
Snij de winterpeen in plakjes en de prei in ringen. Laat de mosselen uitlekken.
Verhit de boter in een hapjes of mosselpan. Bak de winterpeen en ui 3 minuten. Voeg de mosselen, prei en wijn toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in ± 8 minuten gaar.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en voeg in de laatste minuut toe. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om n verwijder de dichte schelpen.
|