Zalm met peperkorst

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

4 grote kruimige aardappelen schoongeboend
2 pakken Atlantische zalm ontdooid
2 eetlepels zwarte peperkorrels
25 gram boter
400 gram peultjes
125 ml zure room

Zo maak je het klaar: 

Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze afzonderlijk in magnetronfolie. Pof de aardappelen 10 minuten in de magnetron op 800 watt. Laat in de magnetron nog 2 minuten in de folie nagaren. Bestrooi ondertussen de zalm met zout naar smaak. Plet de peperkorrels grof in de vijzel of met de bolle kant van een lepel. Strooi op een bord en duw 1 kant van de zalmfilets erin. Verhit de boter en bak de zalm 6 minuten, eerst op het peperkorstje. Keer halverwege. Kook ondertussen de peultjes in 4 minuten beetgaar in water met zout. Haal de aardappelen uit de folie, halveer en verdeel over 4 borden. Schep de zure room op de aardappelen en leg de zalm en peultjes erbij.