Zeeuwse mosselen met stokbrood
4 personen
Benodigdheden:
1 |
Frans stokbrood in sneetjes |
4 |
kilo mosselen |
1 |
ui in ringen |
400 |
gram mosselgroente |
200 |
ml cave de Beblenheim Pinot Blanco (wijn) |
1 |
zakje kruidenmix voor mosselen |
1 |
bekertje mosselsaus met kruiden |
Zo maak je het klaar:
Bak het stokbrood volgens de aanwijzing op de verpakking.
Spoel de mosselen af onder koud water. Controleer ze, verwijder de schelpen die openblijven.
Bereid de mosselen met de groente in 2 of 3 porties. Doe per portie ui met mosselgroente, kruidenmix en wijn in de pan.
Leg de mosselen op de groene en breng het geheel op smaak met peper. Vul de pan maximaal 1/3 met mosselen zodat alle schepen voldoende ruimte hebben om te openen.doe de deksel op de pan en kook afgedekt ± 5 minuten tot de schelpen openstaan. Controleer of alle schelpen open zijn en verwijder exemplaren die nog gesloten zijn. Serveer de mosselen met de mosselsaus en het stokbrood.
|