Zeeuwse mosselen met stokbrood

4 personen
 
Benodigdheden:
 

1 Frans stokbrood in sneetjes
4 kilo mosselen
1 ui in ringen
400 gram mosselgroente
200 ml cave de Beblenheim Pinot Blanco (wijn)
1 zakje kruidenmix voor mosselen
1 bekertje mosselsaus met kruiden

Zo maak je het klaar:
 
Bak het stokbrood volgens de aanwijzing op de verpakking.
Spoel de mosselen af onder koud water. Controleer ze, verwijder de schelpen die openblijven.
Bereid de mosselen met de groente in 2 of 3 porties. Doe per portie ui met mosselgroente, kruidenmix en wijn in de pan.

Leg de mosselen op de groene en breng het geheel op smaak met peper. Vul de pan maximaal 1/3 met mosselen zodat alle schepen voldoende ruimte hebben om te openen.doe de deksel op de pan en kook afgedekt ± 5 minuten tot de schelpen openstaan. Controleer of alle schelpen open zijn en verwijder exemplaren die nog gesloten zijn. Serveer de mosselen met de mosselsaus en het stokbrood.