Zalm in sojahoningsaus
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
300 |
gram witte rijst |
2 |
eetlepels sesamzaad |
1 |
bos peen schoongemaakt |
4 |
eetlepels olie |
2 |
eetlepels vloeibare honing |
6 |
eetlepels sojasaus |
1 |
eetlepel witte wijnazijn |
300 |
gram zalmfilet ontdooit |
Zo maak je het klaar:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ± 2 minuten goudbruin. Laat het afkoelen op een bord.
Halveer de wortels in de lengte. Verhit 2 lepels olie in een hapjespan en bak ze op een hoog vuur in 2 minuten aan. Voeg de helft van de honing toe, de helft van de sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op een laag vuur in ± 10 minuten beetgaar. Breng het geheel op met zout en peper.
Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja honingsaus en bestrooi het met peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ± 6 minuten gaar. Keer halverwege. Verdeel de alm over de 4 borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi het met sesamzaad.
|