Zalmfilet met preikrieltjes

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

4 eetlepels olie
1 ui gesnipperd
600 gram prei in ringen
700 gram krieltjes
100 ml groentebouillon van tablet
4 zalmfilets uit de diepvries ontdooid
4 eetlepels mayonaise

Zo maak je het klaar:
 
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui in 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 4 minuten. Bestrooi het met kerriepoeder en bak het geheel nog eens 1 minuut.
Schep de krieltjes door de prei en schenk er de bouillon bij. Smoor de krieltjes met de deksel op de pan in ± 10 minuten gaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en bak in ± 6 minuten van buiten bruin en van binnen rosé. Keer de filet halverwege.

Verdeel de preikrieltjes over de vier borden en serveer de zalmfilet erbij. Serveer met de mayonaise.