Zalmfilet met preikrieltjes
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
4 |
eetlepels olie |
1 |
ui gesnipperd |
600 |
gram prei in ringen |
700 |
gram krieltjes |
100 |
ml groentebouillon van tablet |
4 |
zalmfilets uit de diepvries ontdooid |
4 |
eetlepels mayonaise |
Zo maak je het klaar:
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui in 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 4 minuten. Bestrooi het met kerriepoeder en bak het geheel nog eens 1 minuut.
Schep de krieltjes door de prei en schenk er de bouillon bij. Smoor de krieltjes met de deksel op de pan in ± 10 minuten gaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en bak in ± 6 minuten van buiten bruin en van binnen rosé. Keer de filet halverwege.
Verdeel de preikrieltjes over de vier borden en serveer de zalmfilet erbij. Serveer met de mayonaise.
|