Aardappelgoulash met kalkoen

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo vastkokende aardappelen geschild en in blokjes
25 gram boter of 2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
2 rode paprika's in blokjes
1 groene paprika in blokjes
500 gram kalkoenfilet in blokjes
1 teentje knoflook fijngehakt
½ eetlepel paprikapoeder
½ theelepel oregano of majoraan
200 ml gezeefde tomaten
1 theelepel bouillonpoeder of 1 bouillontablet
125 ml zure room of yoghurt

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappels 10 minuten voor. Verhit de boter of olie in een braadpan en bak hierin de ui en alle paprika 3 minuten. Voeg de knoflook toe. Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten. Doe dan de aardappels erbij en bak ze 3 minuten mee. Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en bouillonpoeder toe. Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten. Roer het gerecht af en toe om. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Neem van de warmtebron en roer de zure room erdoor.

Tips:

• Voeg in plaats van 1 rode paprika 150 g gekookte maïs toe en maak de schotel een beetje Mexicaans.
• Serveer er tortillachips bij.