Biefreepjes met groene groente

4 personen

Benodigdheden:

400 gram bieflappen
2 stelen bleekselderij
1 groene paprika
1 prei
1 groene Spaanse peper
1 theelepel bouillonpoeder
3 eetlepels melk
1 klontje boter
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 takje peterselie

Zo maak je het klaar:

Snijd de bieflappen schuin in reepjes. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in boogjes. Snij de schoongemaakte paprika in smalle reepjes. Halveer de prei in lengte, spoel ze goed schoon en snijd die in halve ringen. Snipper het pepertje zonder zaadjes en zaadlijsten. Roer de bouillon aan met melk. Verhit de boter of olie in een pan of een grote koekenpan. Bak de reepjes omscheppend 2 minuten op hoog vuur tot ze rondom zijn gekleurd. Schep ze uit de pan, bestrooi ze met wat zout en peper en houdt ze afgedekt warm. Doe de bleekselderij, de paprika, de prei en de pepertjes erbij en roerbak dit ± 2 minuten. Schep nu de aangeroerde bouillonpoeder erdoor en laat het ± 5 minuten stoven. Schep er de vleesreepjes met het uitgelopen vocht door, laat goed doorverwarmen en bestrooi het met fijngehakte peterselie.