Biefstuk met ajuinsaus

4 personen

Benodigdheden:

4 kogelbiefstukken
50 gram boter
2 uien in dunne ringen
1 eetlepel bloem
1 theelepel poedersuiker
1 theelepel gedroogde tijm
150 ml witte wijn
2 theelepels bouillonpoeder
1 rol aluminiumfolie

Zo maak je het klaar:

Biefstuk ± 15 minuten op kamertemperatuur laten komen. In steelpan 1 eetlepel boter verhitten en uiringen in 10 minuten op laag vuur lichtruin bakken.

Uiringen met bloem, poedersuiker en tijm bestrooien en nog ± 1 minuut zachtjes bakken. Wijn en bouillonpoeder toevoegen en uiensaus al roerend laten binden. Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig saus verdunnen met wat warm water.

Intussen biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien. In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk op hoog vuur in ± 3 minuten per zijde rondom bruin en van binnen rosé bakken. Biefstukken uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakt even laten rusten. Biefstukken op vier borden leggen en ajuinsaus erover scheppen of apart erbij serveren. Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.