Biefstuk met drie soorten peper

4 personen

Benodigdheden:

500 gram kogelbiefstuk
60 ml Chinese rijstwijn
1 eetlepel water
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 theelepels szechuanepeperkorrels
1 eetlepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel licht sojasaus
1 eetlepel oestersaus
3 theelepels sesamolie
750 ml plantaardige olie
1 eetlepel fijngehakte knoflook

Zo maak je het klaar:

De blokjes biefstuk met rijstwijn, water, zout en witte peper in en kom doen. Het vlees hierin 30 seconden om en om keren. Tot alle vloeistof van het vlees onttrokken is. Leg de gewassen slablaadjes op een schaal.

De szechuanepeper in een steelpan op laag vuur onder voortdurende heen en weer schuivend 1 minuut roosteren. De zwarte peperkorrels in de pepermolen grof malen. In een kleine kom overdoen en sojasaus en oestersaus en sesamolie toevoegen.

De plantaardige olie in een wok of braadpan goed verhitten. Het rundvlees 30-60 seconden frituren. Met de schuimspaan uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. De olie op 2 eetlepels na uit de wok gieten. De olie in de wok verhitten. En de stukjes knoflook ongeveer 5 seconden bakken.

Het rundvlees weer in de wok leggen en het pepermengsel toevoegen. Alles ongeveer 15 seconden roerbakken. Dan het vlees op de schaal met slablaadjes overdoen. Direct serveren.