Biefstuk met kruidenboter

4 personen

Benodigdheden:

2 takjes basilicum
2 takjes dille
2 takjes dragon
2 takjes peterselie
4 salieblaadjes
1 sjalotje
1 teentje knoflook
½ theelepel zout
60 gram boter
4 biefstukjes van de haas
1 eetlepel gekleurde peperkorrels
2 eetlepels olie

Zo maak je het klaar:

De kruiden wassen, droog slaan, en fijn snijden. Het sjalotje en de knoflook schoonmaken. Het sjalotje fijn raspen, de knoflook grof hakken met zout bestrooien en plat drukken.

De boter in een schaaltje tot crème roeren, kruiden, sjalotje en knoflook er door mengen. In en spuitzak doen en in de koelkast iets laten opstijven.

De biefstukjes wassen en droogdeppen.

De peperkorrels grof malen en de filets daarmee inwrijven.

De olie in de koekenpan sterk verhitten en de biefstukjes aan beide kanten in 1 minuut bakken. De biefstukjes draaien zonder erin te prikken. Flink bestrooien met zout en peper. Het vuur laag zetten en de biefstukjes aan beide kanten in nog eens 2 – 3 minuten bakken. Tot de gewenste mate van gaarheid bakken.

De biefstukjes op borden leggen en elk met een toefje kruidenboter garneren.