Biefstuk met oesterzwammen en krieltjes

4 personen

Benodigdheden:

4 biefstukjes
2 eetlepels gehakte basilicum
1 dl olijfolie
2 sjalotjes
250 gram oesterzwammen
450 gram voorgekookte krieltjes
1 mespuntje versgemalen peper
1 mespuntje zout
50 gram boter

Zo maak je het klaar:

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de basilicum door de olijfolie. Pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de oesterzwammen of veeg ze schoon en snijd ze in reepjes.

Bak de krieltjes in de kruidenolie ± 5 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Roerbak de sjalotjes en oesterzwammen 2 minuten in het bakvet, schep de krieltjes erdoor en voeg peper en zout toe. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken 3 minuten per kant en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de warme paddestoelen en de krieltjes over 4 borden en serveer de biefstuk erbij. Lekker met een salade van trostomaten.