Boeuf stroganoff (1)

4 personen

Benodigdheden:

500 gram biefstuk
100 gram boter
200 gram champignons
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 bosje peterselie
2 eetlepels bloem
1 scheutje citroensap
1 scheutje rode wijn
1 druppeltje worcestersaus
1 druppeltje tabasco
1 kopje bouillon
1 scheutje wodka
1 flinke scheut slagroom
½ eetlepel tomatenpuree

Zo maak je het klaar:

Bestrooi het vlees met zout en peper en maak het in de hete boter aan alle kanten bruin en neem het met de schuimspaan uit de pan.

Bak vervolgens in de braadboter de klein gesneden ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de in plakjes gesneden en met citroensap besprenkelde champignons toe en de in stukjes gesneden paprika toe.

Alles ± 5 minuten laten pruttelen. Stuif er nu de bloem over.

Voeg de tomatenpuree, worcestersaus en tabasco toe. Roer zoveel bouillon erbij tot je een mooie saus heb gekregen.

Op smaak afmaken met rode wijn.

Nu kan het inmiddels in plakken gesneden vlees worden toegevoegd. Flambeer met een scheutje verwarmde wodka. Zijn de vlammen gedoofd, roer er dan wat slagroom bij en de gesneden peterselie door.