Belgische pepersteak

4 personen

Benodigdheden:

4 kogelbiefstukjes
1 fijn gesneden ui
½ rode paprika in blokjes gesneden
½ groene paprika in blokjes gesneden
½ gele paprika in blokjes gesneden
8 fijn gesneden champignons
2 eetlepels groene peperkorrels
1 glaasje cognac
2 dl slagroom
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 eetlepel roomboter
1 scheutje olijfolie

Zo maak je het klaar:

Kruid de biefstukken met versgemalen peper. verhit een koekenpan totdat deze begint te walmen en giet nu de olijfolie en de boter in de pan en laat dit uitbruisen. 

Leg nu de biefstukken in de pan en bak ze aan beide zijden snel krokant, maar niet doorbakken., tenzij je daarvan houdt. Neem de biefstukken uit de pan en lat ze afgedekt met aluminiumfolie op een warme plaats een rusten.

Bak nu de braadjus, de ui, champignons , paprika en de peperkorrels op een hoog vuur om en om. Giet nu de cognac bij het geheel en flambeer deze door de pan even schuin in het vuur te houden.

Giet nu de room erbij en laat deze saus tot de door u gewenste dikte inkoken.

Breng indien nodig op smaak met extra peper en zout.

Bestrooi nu pas de biefstukken met wat zout en plaats ze in het midden van de borden. Het braadvocht wat uit de biefstukken is gelopen toevoegen aan de saus voor extra smaak. De biefstukken met de saus bedekken en direct serveren.