Braadworstjes met appel en ui

4 personen

Benodigdheden:

40 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen gesneden
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels citroensap
4 braadworsten
4 appels geschild en in partjes
200 ml appelsap
125 ml crème fraîche
1 eetlepel dijon mosterd

Zo maak je het klaar:

Verhit de helft van de boter en 1 lepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uiringen in ± 15 minuten lichtbruin en zacht. Bestrooi de ui ringen met suiker en citroensap.

Schep de ui uit de pan en doe dit in een kom. Doe de rest van de boter en olijfolie in de pan en bak de braadworsten in ± 15 minuten gaar. Leg na ± 10 minuten de appelpartjes bij de worsten en bak deze mee. Voeg de appelsap, crème fraîche en de mosterd toe door het braadvocht. Roer de ui ringen er door. Verwarm deze saus. Verdeel braadworst, appel en saus over de borden.