Biefstuk met Oosterse gemberjus

4 personen

Benodigdheden:

4 biefstukken
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels olie
1 eetlepel verse gember geraspt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode peper zonder zaadjes in reepjes
2 bosuitjes in ringen gesneden
2 eetlepels gember siroop
1 mespuntje zwarte peper
100 ml water

Zo maak je het klaar:

Wrijf de biefstukken in met zwarte peper en 2 eetlepels sojasaus en bak ze in 2 eetlepels hete olie op hoog vuur in ± 6 minuten bruin en van binnen rosé.

Houd de biefstukken warm door ze in te pakken in aluminiumfolie.

Roer de gember met de helft van de knoflook, rode peper, bosuitjes, gembersiroop, sojasaus en water door het bakvet.

Laat de jus ± 3 minuten bruisend koken.

Schep de paksoi op warme borden en leg de biefstukjes erop.

Schep de jus eroverheen. Lekker met pandarijst.