Biefstuk Stroganoff (2)

2 personen

Benodigdheden:

2 biefstukjes
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
2 eetlepels zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
100 gram champignons
1 theelepel mosterd
2 augurken
1 eetlepel kappertjes
200 ml kooksroom
250 gram boter

Zo maak je het klaar:

Bestrooi de biefstukken met peper. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Doe nu de champignons er bij en laat het geheel even staan. Snipper de augurken. Meng de mosterd, augurken, kappertjes en de kookroom en laat het geheel ± 3 minuten pruttelen.
Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de biefstukken ± 2 minuten per kant. Bestrooi ze met zout.