Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 biestukjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
3 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes gesnipperd
200 gram oesterzwammen in reepjes
4 eetlepels rode pesto
200 rode wijn
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes in. Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is. Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen. Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken ± 3 minuten per kant.

Serveer de biefstukken op warme borden. Roer het bakvet door de saus en serveer deze bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.