Braadworst met witte bonen

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

800 gram vastkokende aardappelen
4 eetlepels olijfolie
4 runderbraadworsten
2 uien in ringen
400 gram tomaten in blik
1 potje witte bonen

Zo maak je het klaar:

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water moet zout in 15 minuten bijna gaar.

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de braadworsten in 5 minuten bruin. Neem uit de pan. Bak de ui in dezelfde pan 2 minuten. Voeg de tomaat en bonen toe en leg de worsten terug in de pan. Doe de deksel  op de man en stoof het geheel 15 minuten tot het gaar is. Breng het op smaak met zout en peper.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 8 minuten goudbruin en krokant. Verdeel de braadworsten met tomaat en bonen over de borden Serveer de aardappelen erbij.