Braadworst met tuinerwtenpuree

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen geschild
75 gram boter
4 braadworsten
250 gram champignons in kwarten
450 gram tuinerwten extra fijn uit de diepvries
150 ml melk
175 gram oude kaas 48+
1 theelepel nootmuskaat

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de worsten in 5 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Laat op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Giet de aardappelen af en laat van het vuur af nog even stomen in de pan met de deksel erop. Kook de tuinerwten 3 minuten. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje op laag vuur. Voeg samen met de rest van de boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer de erwten door de kaaspuree. Serveer met de braadworsten en de champignons.